Followers

Saturday, January 23, 2010

Menarik? :P Agaknya kot... :S


Ada beberapa tempat kat kawasan SK kampung Kenang ni yang kena beri perhatian..hehe...tempat-tempat adanya line telefon bar penuh...haha... yang pertama yang aku selalu guna waktu malam ialah kat bawah garaj kereta depan rumah, atau tempat kedua kat tangga batu dan tempat lepak waktu petang untuk hantar mesej atau telefon ialah kat atas pentas perhimpunan kat hujung sebelah kanan tepi tangga...mesti duduk denagn tepat untuk memastikan line telefon terbabit stabil..hehehe...rasanya dah terbiasa dah walaupun baru 3 minggu kat sini...hehe


Aku rasa kehidupan kat sini, line telefon lah yang tak berapa nak best sangat. Yang lain rasanya semua menarik..hehe...makan free, mesin basuh ada, TV ada denagan ASTROnya sekali, dapur dah siap kalau-kalau nak masak dan untuk sementara waktu ni kenderaan tumpang dulu la..hehe (InsyaAllah lepas ni bawak sendiri). Kalau dari segi tugas kat sekolah pun, takde pulak lagi diberi sebarang tanggungjawab yang berat-berat lagi..setakat ni mengajar je...Alhamdulillah..rasanya rentak mengajar kat sini pun dah semakin dapat dah. Cuma nak improve kat bahagian pembezaan antara pelajar lemah dan pelajar advance je... masih kabur lagi dengan kaedah terbaik yang patut dibuat...takpe..take time sikit kot..cikgu2 kat sini pun baik-baik dan caring jugak..selalu ambil berat.. (think positive) :) Terima kasih ye :)


Apa pun aku rasa makin selesa kat sini..Alhamdulillah..semoga semua jadi lebih baik dan lebih bagus lagi ... amin :) Oh..dan semoga kawan-kawan yang lain yang sama-sama posting tahun ni di mana saja anda berada, anda juga selesa ditempat baru tersebut :)

p/s: sometimes you have to ignore small matters ;)