Followers

Monday, June 22, 2009

Mampukah ni?

Ekk...mula-mula rasa macam seronok je bila dah masuk semester akhir ni...tapi pagi tadi tiba-tiba jantung berdegup kencang...memikirkan macam mana nak score 4 paper semester ni..takutnya...mampukah aku ni? kalau dengan berbekalkan sikap malas aku ni, isy... rasanya macam tak mampu je...huhu...

Kena cari jalan ni...kalau boleh nak dapat result yang baik la untuk semester akhir ni. Tapi ternyata memang sukar la. Bila dilihat kepada mutu persembahan aku dalam assignment sebelum-sebelum ni, ternyata aku jauh ketinggalan dari orang-orang lain...rasanya masih tak cukup kritikal dan tak pandai menganalisis...ditambah pulak dengan grammar yang kucar kacir tu...pergh...susah ni...Pit, u have to find solutions! Kadang-kadang kita saja yang rasa kita dah buat cukup baik tapi hakikat sebenarnya, tak sampai kepada kehendak soalan pun.

Tapi aku belajar something dari pengalaman aku membuat asignment-assignment ni yang aku rasa boleh terap dalam kehidupan: kita kena reflect diri sendiri. Aku belajar yang kita perlu mengetahui apa yang kita pelajari dan kita mesti ubah dan pertingkatkan mana yang tak cukup. Em...memang susah kalau nak ubah diri kan? Sama jugak dengan buat assignment ni. Susah wo nak ubah gaya penulisan...haha...tak tahu la sebenarnya bersangkut paut atau tak apa yang aku cakap ni. Tapi aku rasa ada sikit-sikit kaitan kot. Apa pun belajar dari kesilapan dan tak boleh asyik menyalahkan orang lain....reflect diri


p/s: banyaknya kelemahan :( kena kuat lagi! Takleh berjalan, kena berlari...