Followers

Friday, June 26, 2009

Shrek 3: Ulasan cerita, satu pengajaran


Semalam aku secara tak sengajanya menonton satu animasi yang agak best jugak...Shrek 3. Aku rasa cerita ni sangat bagus dalam memberi pengajaran. Terutama sekali untuk menerima diri kita seadanya. Cerita ni banyak memberi input tentang betapa kita mampu kalau kita percaya pada diri sendiri. Ni adalah dialog yang aku nak highlightkan :
" good friend of mine told me that just because people traet you like a villain or an ogre or just some loser, it doesnt mean you you are one. the things that matters most of what you think of yourself. If there something you really want or something you really want to be with, than the only person standing on your way is only YOU!"
Rasanya kata-kata ni sangat bermakna. Walaupun belum cukup mampu untuk bangkitkan kekuatan dalam diri kita, tapi at least we need all this to raise the motivation in ourselves. Best la cerita ni. Ditambah dengan elemen-elemen lucu watak-watak kat dalam tu memnag kalau dah mula, mesti nak tengok sampai habis. Tak caya? tengok sendiri.
p/s: tak de keje la ni...huhu