Followers

Wednesday, May 06, 2009

Aku dan sepasang kaca mata

............................................................................spek terbaru......................................................................

wah...aku telah mencatat rekod baru dalam hidup...BERJAYA MEMAKAI SPEK MELEBIHI 3 BULAN....aku telah memecahkan rekod lama....hahaha...tahniah2....(sambil tangan menepuk-nepuk bahu sendiri)

Bukan main susah lagi aku nak bina keyakinan diri nak pakai spek ni....start dari darjah 6...aku hanya memakai lebih kurang seminggu ja...pastu aku hanya simpan spek tu dalam kotak dan buh dalam beg...tak pernah dipakai lagi dalam kelas....

Pastu masa tingkatan, aku try pakai semula masa form 4, tapi memang tak mampu nak bertahan lama jugak...last2 spek yang kedua pun terperap dalam kotak dia....

Masa masuk matrik Penang, aku pakai gak masa minggu peratama dan kedua....konon nak cuba bina keyakinan diri la...lepas ni mesti bley pakai terus...tapi last2 aku gagal jugak...hahaha

Masa persediaan kat maktab Kuala Terengganu, aku bawak saja ja spek tu, tapi tak pernah keluarkan...semua member-member tak tahu pun yang aku ni ada spek...hahaha....bertahun-tahun jugak la aku memaksa kornea mata aku yang bulat ni untuk tengok benda-benda yang kecik bagi nampak...isy3...mujur la tak jadi apa-apa....tak meletup pun dah kira bersyukur sangat la...

Pastu, masa masuk IPKB, sem 1 tu aku pakai gak...yang ni pun seminggu ja aku pakai...pastu aku buang jugak....tapi masa last year ni aku tanam tekad dalam hati...tak kira apa nak jadi, aku kena berani kan diri pakai jugak...mesti kena yakin diri...takleh lembik dan manjakan diri cam dulu...mesti kuat...tak leh lemah2 lagi....no one will help you unless you help yourself - belajar dari pengalaman-

Lastly, aku beranikan diri dan membiasakan diri pakai sepanjang praktikum...dengan harapan akan menjadi permulaan kepada suatu keberania...dan aku berjaya pakai selama 3 bulan...wah...kagumnya dengan diri sendiri...haha...(jangan melampau sangat kagum dah la)

Maybe sebab dah sedar diri semakin tua kot, so aku semakin berani...hahaha....Cuma harap akan kekal la...sebab kesian kat mata ni...dah lama paksa dia bekerja keras...paksa dia tengok benda-benda yang kabur...paksa dia bagi tumpuan....huhu.....

Apis....mesti terus kuat k....haha...spek punya pasal pun....