Followers

Wednesday, July 08, 2009

Sewa Rumah

Dalam kecoh-kecoh budak-budak perempuan diusir keluar dari asrama, aku tiba-tiba teringat yang aku belum pergi berjumpa kak Wan untuk menjelaskan bayaran sewa rumah untuk beberapa bulan lagi (ingat nak bayar sampai bulan 12 terus kot2 ada kursus masa tu tapi x sure). Kak Wan ni agak sempoi la...sebab dia memang percaya giler dengan kitorang ni. Kami jumpa dia 6 bulan sekali...time nak bayar sewa je...pastu kelibat dia takkan dijumpai lagi (call pun dia tak pernah malah x tahu pun rumah dia kat mana). Seperti biasa, bayaran akan dijelaskan kat pejabat dia.


Jadual bayaran sewa dan jadual tugasan buat pembayaran kat pejabat pos...haha

Kak Wan thank you for the kindness and the believed you gave to us k. Tapi tak tahulah Kak Wan mengamuk tak kalau tengok keadaan rumah dia sekarang (sangat bersih dan cantikk...ekkk...termuntah). Tapi sebelum meninggalkan rumah ni nanti, kami akan make sure semuanya OK. InsyaAllah... Tunggu saya kat pejabat Kak Wan esok ye...harap-harap senang la nak masuk pejabat tu.
Kepada sesiapa yang kena duk luar tu: Selamat Datang ke Dunia Rumah Sewa! Siap sedia mental dan fizikal anda k. Anda mampu mengubahnya...hehe

p/s: teringat masa susah payah mencari rumah sewa dulu...huhu...ombak dan badai diredahi...akhirnya jumpa PT1644